Російські хакери атакували сайт іспанської компанії, яка ремонтує танки Leopard для України — Reuters

Іспанська компанія Santa Barbara Systems, що базується в Іспанії і займається ремонтом танків Leopard для постачання в Україну, зазнала кібератаки, в результаті якої було виведено з ладу її вебсайт.Про це повідомляє агенція Reuters. 

Представник General Dynamics у Німеччині повідомив, що оборонний підрядник усе ще аналізує причину збою, але додав, що всі його операції в Європі відбуваються у звичайному режимі.

Відповідальність за атаку взяла на себе хакерська група NoName, яка залишила повідомлення в Telegram. Група відома своєю діяльністю проти країн, що підтримують Україну. За їхнім твердженням, вони здійснили DDoS-атаку, спрямувавши величезний обсяг інтернет-трафіку на сервери компанії з метою їхнього перевантаження та виведення з ладу.

Минулого місяця НАТО заявило про посилення росією кібератак на держави-члени Альянсу, які допомагають Україні. росія традиційно називає ці звинувачення «дезінформацією».

Santa Barbara займається складанням важкої техніки, такої як танки Leopard та артилерійське обладнання для іспанської армії. Згідно з повідомленням Міністерства оборони Іспанії, компанія також брала участь у відновленні законсервованих танків Leopard для їхньої передачі українській армії.

Минулого тижня Іспанія пообіцяла надати Україні військову допомогу на суму €1 млрд цього року, яка, за повідомленнями місцевих ЗМІ, включатиме 19 танків Leopard 2A4.

Раніше повідомлялося, що відповідальність за хакерську атаку інфраструктуру мобільного оператора “Київстар” взяли на себе кіберзлочинці з російського угруповання “Солнцепек”.