ВАКС заочно заарештував ексочільника Фонду держмайна

ВАКС обрав запобіжний захід колишньому голові Фонду державного майна України, який разом зі спільниками протягом 2019–2021 років заволодів понад 500 млн грн, які належали АТ «Одеський припортовий завод» та одного з найбільших у світі виробників титанової сировини АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Про це повідомила пресслужба САП.

Водночас імені фігуранта не називають, проте тоді ФДМУ очолював саме Дмитро Сенниченко.

Зазначається, що слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав ексочільнику ФДМУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Згідно з рішенням суду, після затримання підозрюваного, який перебуває у міжнародному розшуку, його мають доставити до місця проведення досудового розслідування, і тоді слідчий суддя вирішить питання щодо застосування запобіжного заходу.

Загалом слідство підозрює десятьох осіб. Водночас Сенниченка вважають організатором злочинного угруповання, яке виводило гроші протягом 2019–2021 років з ОПЗ та ОГХК.

Верховна Рада України звільнила Сенниченка з посади в лютому 2022 року. У березні 2023 року НАБУ оголосило про викриття злочинної організації на чолі з колишнім головою Фонду держмайна Сенниченком, яка впродовж 2019-2021 років заволоділа понад 500 млн грн коштів державних підприємств.

Раніше Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно визнав винним колишнього нардепа Олександра Онищенка у заволодінні 740 млн грн під час видобутку та продажу природного газу «Укргазвидобування» й призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.