Україна та Чорногорія погодили транспортний безвіз для вантажних перевезень

Міністерство інфраструктури України домовилося з Міністерством транспорту і морських справ Чорногорії про лібералізацію всіх вантажних перевезень між країнами з 1 червня, повідомляє пресслужба українського відомства.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що мета України – щоб у Європі не лишилося країн, з якими діє дозвільна система перевезень, а транспортні компанії могли доставляти товари у будь-яку країну без додаткових обмежень.

Кубраков нагадав, що понад 10 років тому була підписана угода про автомобільні перевезення із Чорногорією, за цей час товарообіг між країнами зріс у сім разів. «Це підтвердження того, що лібералізація вантажних перевезень на часі та піде на користь обом державам», – наголосив віцепрем’єр.

Окрім вантажних перевезень, міністерство працює над розвитком регулярного та нерегулярного автобусного сполучення між державами.

Лібералізація вантажних перевезень, тобто можливість виконувати перевезення без потреби у спеціальних дозволах, доступна до 36 країн, зокрема до країн Європейського Союзу.

Минулого року Мінвідновлення домовилося про таку можливість із Норвегією, Північною Македонією та продовжило відповідну угоду з Молдовою і Туреччиною.