Українські перевізники почали акції протесту у відповідь на забастовку польських фермерів

Українські перевізники розпочали акцію протесту в трьох пунктах пропуску «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець» на кордоні з Польщею, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на голову ГО «Український транспортний союз у Львівській області» Олега Дубика.

Учасники акції пропускають легкові автомобілі та автомобілі з гуманітарними вантажами. Акція триватиме доти, доки протестувальники з польського боку не припинять блокувати рух вантажного транспорту з українського боку.

В акції беруть участь представники трьох громадських організацій вантажних автоперевізників, які вимагають припинити блокаду кордону на польському боці та відновити нормальний рух транспорту.

Як відомо, 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. Поблизу ПП «Медика-Шегині» протестувальники перекрили залізницю та розсипали збіжжя із зерновозів. Зерно, яке висипали польські протестувальники, йшло транзитом до Німеччини.

Польські правоохоронні органи, Польські залізниці та посольство України в Польщі поінформовані про несанкціоноване втручання в роботу залізниці на польсько-українському кордоні, повідомив віцепремʼєр – міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Польські аграрії блокують майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Однією з вимог протестувальників є заборона імпорту української агропродукції.