Байден запросить у Конгресу $60 млрд допомоги для України – NBC News

Американські конгресмени почали отримувати деталі нового пакету фінансування, який адміністрація президента США Джо Байдена має представити Конгресу цього тижня. Хоча пакет ще не фіналізований, він, ймовірно, передбачатиме виділення 60 мільярдів доларів на допомогу для України та ще 40 мільярдів доларів для Ізраїлю, Тайваню та американо-мексиканського кордону. Про це пише NBC News із посиланням на джерела у Конгресі увечері у середу, 18 жовтня.

Загальний запит на додаткове фінансування, який, як очікується, буде подано на фінансовий рік, що закінчиться у вересні наступного року, становитиме близько 100 мільярдів доларів, повідомили виданню чотири джерела, безпосередньо залучені до процесу. Очікується, що адміністрація Байдена офіційно подасть Конгресу запит 20 жовтня.

Як повідомили в Білому домі, Байден звернеться до народу США щодо воєн в Ізраїлі та Україні. Звернення відбудеться з Овального кабінету Білого дому у четвер о 20:00 за східним часом (пʼятниця, 20 жовтня, 3:00 за Києвом).

Раніше Європейський парламент проголосував за перегляд бюджету ЄС на 2021-2027 роки, що передбачає створення спеціального фонду в 50 мільярдів євро для допомоги Україні.