Росія вчергове атакувала Україну ракетами: є влучання і загиблі в Дніпрі, Умані, на Київщині

Російські війська завдали масованого удару по Україні. Відомо про влучання в Дніпрі, Умані, Українці на Київщині. Внаслідок чергової атаки є загиблі та значні руйнування цивільних обʼєктів.

Після обстрілу в місті Дніпрі загинули молода жінка і трирічна дитина. Також у Дніпрі ворожа ракета зруйнувала будівлю приватного підприємства.

В Умані на Черкащині ракета влучила в житловий будинок. Загинули 14 людей. Також наразі відомо, що постраждало 18 людей та врятовано 17 осіб (з них троє дітей).

В місті Українці на Київщині внаслідок попадання уламків збитої ракети в житловий будинок травмовано двоє людей. Уламки снаряду пошкодили квартири на 5 та 6 поверхах.

Також після паузи тривалістю 51 день, Росія завдала чергового ракетного удару по Києву. За попередньою інформацією КМВА, в районі повітряного простору Києва було знищено 11 крилатих ракет. Окрім ракет, було збито ще два БПЛА.

Попередньо внаслідок падіння уламків в Оболонському районі столиці перебито локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожне покриття. Жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано.

Українські захисники знищили 21 із 23 крилатих ракет типів Х-101 та Х-555, а також два дрони, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Telegram. За його словами, близько 4-ї години ранку російські окупанти атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95 із району Каспійського моря. Залужний зазначив, що цілі знищено в зонах відповідальності повітряних командувань «Центр», «Схід» і «Південь».

Як відомо, 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Тоді окупант обстріляв енергетичні об’єкти у Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях.