Amazon відмовляється від дистанційної роботи і повертає співробітників в офіс

Компанія Amazon вимагає від своїх співробітників працювати з офісу пʼять днів на тиждень з 2025 року, йдеться у службовій записці генерального директора Енді Джассі.

«Ми вирішили, що повернемося до роботи в офісі, як це було до початку Covid», – написав Енді Джассі. Він пояснив, що перебуваючи в офісі колегам легше вчитися і співпрацювати. Гендиректор наголосив, що переваги стали очевидними в останні 15 місяців, коли співробітники повернулися до офісу принаймні три дні на тиждень.

«До пандемії не було даністю, що люди можуть працювати віддалено два дні на тиждень, і це також буде вірно в майбутньому», – заявив Джассі. 

Він додав, що винятки, як і раніше, будуть зроблені для співробітників з хворою дитиною, у випадку сімейних надзвичайних ситуацій або для проектів із кодування, яким потрібне більш ізольоване середовище.

Компанія також збирається повернути розподіл робочих столів, включаючи штаб-квартири в США (Пьюджет-Саунд та Арлінгтон). У місцях, де до пандемії була гнучка організація робочих місць, включаючи більшу частину Європи, Amazon продовжить працювати таким чином.

Раніше компанія Zoom наказала співробітникам повернутися в офіс. У компанії заявили, що вважають “структурований гібридний підхід” найбільш ефективним, і люди, які живуть у межах 50 миль (80 км) від офісу, повинні працювати особисто принаймні двічі на тиждень.

У той же час Google вимагає від співробітників регулярно відвідувати одну зі своїх будівель три рази на тиждень, а багато стартапів залишаються повністю віддаленими.