Чатбот ChatGPT має 200 млн активних користувачів щотижня

Понад 200 мільйонів людей щотижня використовують чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT від компанії OpenAI. Про це речниця OpenAI Тая Крістіансон розповіла The Verge.

Ця цифра вдвічі перевищує кількість активних щотижневих користувачів ChatGPT, про які компанія повідомляла в листопаді 2023 року.

Також 92% компаній зі списку Fortune 500 використовують продукти OpenAI, а використання API подвоїлося після випуску дешевшої та розумнішої моделі компанії GPT-4o Mini, сказала Крістіансон.

Минулого року багато експертів вважали, що ChatGPT показує найбільше зростання серед інтернет-застосунків усіх часів.

З моменту запуску ChatGPT наприкінці 2022 року компанії Google, Microsoft і Meta теж запустили власні чат-боти чи помічників на основі ШІ. За даними The Information, помічник з ШІ від Meta має щонайменше 400 мільйонів активних користувачів щомісяця і 40 мільйонів щодня.

Як відомо, OpenAI злетіла до оцінки $86 млрд з моменту випуску ChatGPT у листопаді 2022 року і випустила серію чат-ботів, здатних виконувати все більш складні завдання. Тепер компанія планує залучити додаткові інвестиції при оцінці в $100 млрд.

Раніше також повідомлялося, що у Європейському Союзі набув чинності закон, що регулюватиме правила у сфері штучного інтелекту (Artificial Intelligence Act).