Литва передала Україні новий пакет військової допомоги

Литва доставила в Україну навантажувачі, системи боротьби з безпілотниками, складні ліжка та іншу військову допомогу. Про це повідомляє Міноборони Литви.

“У відповідь на запити України цього року Литва вже поставила боєприпаси 155 мм, бронемашини М577, бронемашини М113, системи боротьби з безпілотниками, необхідне для зимового сезону обладнання та комплекти теплого одягу, боєприпаси для протитанкового гранатомета “Карл Густав”, дистанційні детонаційні системи РІСЕ-1, генератори, деталі в розібраному вигляді легкого штурмовика Л-39ЗА “Альбатрос”, навантажувачі, причепи, розкладачки та інше допоміжне обладнання”, – йдеться в повідомленні.

З початку війни Литва надала Україні військову допомогу на суму понад EUR647 млн. Загальний обсяг довгострокової допомоги Литви Україні перевищив EUR1 млрд.

Раніше повідомлялося, що німецький уряд підтвердив передачу Україні нового пакету військової допомоги, до якого увійшли додаткова система ППО Iris-T SLS, снаряди калібру 155-м, надводні та розвідувальні дрони.