На Київщині затримали двох начальників ТЦК за підозрою у хабарництві: під час обшуків виявили понад $1,2 млн

На Київщині СБУ затримала двох очільників ТЦК та їхнього спільника. Їх підозрюють у тому, що вони пропонували військовозобов’язаним за $37 тис. уникнути призову. Про це повідомляє СБУ.

Правоохоронці на Київщини затримали трьох чоловіків, яких підозрюють в організації схеми ухилення від мобілізації. Ними виявились очільники двох районних ТЦК столичного регіону та їхній спільник – громадянин країни Південного Кавказу.

Під час обшуків у помешканнях та автомобілях затриманих виявили понад $1,2 млн. За даними слідства, фігуранти пропонували військовозобов’язаним своє сприяння в уникненні призову на підставі підроблених документів про непридатність до служби за станом здоров’я.

“За матеріалами справи, вартість таких “послуг” становила 37 тис. доларів з одного ухилянта. У цю суму входила підготовка повного “пакета” документів, зокрема фіктивних меддовідок, а також “супровід” ухилянтів під час проходження військово-лікарської комісії”, – йдеться у повідомленні.

Військова контррозвідка СБУ затримала спільника очільників ТЦК у столичному ресторані, коли він одержував $50 тис. від нових “клієнтів”. Після цього в службових кабінетах затримали обох посадовців ТЦК.

Наразі слідчі Служби безпеки оголосили затриманим про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) та ч. 3 ст. 369 (неправомірна вигода, надана службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Підозрюваним загрожує до 8 років тюрми.

Раніше прокуратура повідомила директору підприємства про підозру у заволодінні майном на поставках неякісних дронів для ЗСУ.