Скандал на тендері з будівництва укриття за 95 млн грн: у Києві хотіли замовити будівництво фірмі, яка надала недостовірні дані

Аналітики Бюро економічної безпеки у Києві у ході моніторингу публічних закупівель виявили тендер на будівництво протирадіаційного укриття та упередили нераціональне використання понад 95 млн грн коштів з бюджету міста Києва. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Як йдеться в повідомленні, про проведення закупівлі робіт з будівництва споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття оголосило управління освіти одного з районів Києва.

Переможцем тендеру визначили столичне підприємство, остаточна цінова пропозиція якого склала 95,2 млн грн.

Під час здійснення аналітичного дослідження фахівці Бюро економічної безпеки встановили низку ризиків, пов’язаних зі згаданою компанією. З’ясувалось, що фірма не відповідає кваліфікаційним вимогам щодо переможця публічної закупівлі, а також надала недостовірну інформацію, суттєву при визначенні результатів тендеру.

В результаті замовник відхилив тендерну пропозицію переможця закупівлі.

Раніше українця засудили за порушення закону про мобілізацію, оскільки він не з’явився до ТЦК за “бойовою повісткою” через смерть батька.