Україна отримає €1 млрд на відновлення та підтримку бізнесу від Європейського інвестиційного банку

Європейський інвестиційний банк планує підписати угоди про нове фінансування на суму понад €1 млрд для підтримки бізнесу та відновлення критичної інфраструктури України, повідомила очільниця банку Надя Кальвіньо, пише «Укрінформ».

Кальвіньо повідомила, що під час цієї конференції з відновлення в Берліні підпише угоди про нове фінансування, таким чином банк мобілізує понад €1 млрд на підтримку малого та середнього бізнесу в Україні, а також на відновлення критично важливої інфраструктури. Зокрема, лікарень, дитячих садків, шкіл, тощо.

Вона додала, що банк планує запровадити в Україні флагманську програму дорадчих послуг Європейського Союзу.

Президентка ЄІБ нагадала, що з початку війни ця структура виділила понад €2 млрд на відновлення пошкодженої інфраструктури у сферах енергетики, транспорту, а також прикордонних переходів.

Вона додала, що банк буде продовжувати підтримувати Україну, висловивши сподівання, що дуже скоро «банк долучиться до відбудови країни після війни».

Раніше повідомлялося, що США готуються оголосити про один з найбільших пакетів військової допомоги для України вартістю близько шести мільярдів доларів, який надаватиметься за програмою USAI (Ініціатива сприяння безпеці України).