Стажування та робота: як «Мотор Січ» ще з часів керівництва В’ячеслава Богуслаєва постійно інвестує у майбутнє української молоді

Провідний виробник авіадвигунів і вертольотів ПАТ «Мотор Січ» виступив партнером конкурсу студентських стартапів – у Запоріжжі відбувся конкурс для молоді  в Національному університеті «Запорізька політехніка». Про це повідомили на офіційному сайті компанії.

Зазначається, що студенти працювали над своїми проектами протягом місяця. До фіналу, в якому ідеї стартапів оцінювали представники великого бізнесу, пройшли 10 команд з 21. Дві команди отримали спецпризи від «Мотор Січ» – сертифікати на стажування із можливістю подальшого працевлаштування.

Студенти отримали сертифікати на стажування в «Мотор Січ»

Причому це не одиничний випадок. Ще з часів обрання країною шляху Незалежності компанія під керівництвом В’ячеслава Богуслаєва інвестувала у майбутнє української молоді. В’ячеслав Богуслаєв – доктор технічних наук, професор, академік Академії інженерних наук України, генеральний конструктор зі створення та модернізації вертолітної техніки, який ще у 1990-х роках зрозумів важливість інвестицій в українську освіту.

Тоді В’ячеслав Богуслаєв з командою самотужки розпочали розвивати власні наукову і виробничу бази. Набирати молоді кадри доводилося на моторному виробництві, де різко падали замовлення на авіаційні мотори та іншу важливу продукцію. Перших 115 молодих інженерів терміново відправили до університетів для отримання другої дипломної освіти на тему «Проектування систем гелікоптерів та виробництво на українських заводах».

«Мотор Січ» завжди була зацікавлена у реформуванні галузі профтехосвіти і Богуслаєв запропонував постійне партнерство з профільними вишами. В рамках профорієнтаційних заходів у вищих навчальних закладах вирішили розповідати про переваги роботи на підприємстві. Такі заходи проходять і зараз – під час зустрічей зі студентами ВНЗ представники підприємства розповідають майбутнім випускникам про пропозиції працевлаштування на АТ «Мотор Січ».

У 2012 році відкрився Музей техніки Богуслаєва, де проводили екскурсії для студентів. Це зібрання унікальних експозицій, які представлені зразками авіаційних двигунів, колекцією мотоциклів вітчизняного та іноземного виробництва, експозицією мисливської зброї.

Пізніше, за ініціативи В’ячеслава Богуслаєва, в університетах Харкова, Запоріжжя та Києва відкрили кафедри, де і зараз готують зараз фахівців вертолітного виробництва. Створена у Запоріжжі Федерація гелікоптерного спорту у 2014 році теж залучила молодь. Богуслаєв вирішив, що треба заохочувати студентів не тільки знаннями –  «Мотор Січ» стала спонсором чемпіонатів України з гелікоптерного спорту. Українські пілоти брали участь у чемпіонатах Європи та світу, де молоде покоління здобуло золоті медалі чемпіонів.

Саме так ПАТ «Мотор Січ» стало одним з найбільших роботодавців України.  Завдяки напрацюванням за перші 25 років Незалежності компанія і наразі зберігає рівень високотехнологічного підприємства.

Раніше ми розповідали, як Богуслаєв з командою зробили «Мотор Січ» провідним виробником вертольотів у світі і що відбувається з підприємством зараз після націоналізації.