Спростування інформації згідно рішення суду

Наказом Господарського суду міста Києва від 19.02.2024 у справі № 910/14869/23 було зобов’язано нас, ТОВ «Верона Капітал», власника сайту lenta.info, спростувати недостовірну інформацію, розміщену у статті «Російський олігарх Горіловський потрапив під санкції РНБО, але продовжує контролювати свої активи в Україні» шляхом розміщення резолютивної частини рішення Господарського суду міста Києва від 20.11.2023 у справі № 910/14869/23.

А тому, на виконання відповідного наказу публікуємо резолютивну частину рішення Господарського суду міста Києва від 20.11.2023 у справі № 910/14869/23:

«УХВАЛИВ:

1. Задовольнити позов товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельний дім «Євротрубпласт» до товариства з обмеженою відповідальністю «Верона капітал».

2. Визнати недостовірною та такою, що порушує право на недоторканість ділової репутації товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельний дім «Євротрубпласт» (код 33090871) інформацію, яка міститься у статті під назвою «Російський олігарх Горіловський потрапив під санкції РНБО, але продовжує контролювати свої активи в Україні», розміщену на сайті «ЛEHTA.INFO» в частині:

«підприємство росіянина Горіловського ТОВ «ТД «Євротрубпласт» залучили до відновлення зруйнованої інфрастркутури»;

«кейс найбільшого російського виробника водопровідних труб ТОВ «ТД «Євротрубпласт» в Україні дуже показовий»;

«свої активи в Україні, включаючи ТОВ «ТД «Євротрубпласт», російська група фіктивно переоформила на багаторічного директора, громадянина України Ігоря Стрільця»;

«з виписки в єдиному реєстрі фізичних та юридичних осіб рф зазначається, що ООО «Група Полипластик» володіє Горіловський Мирон Ісакович через кіпрську компанію APG POLYPLASTIC GROUP LIMITED. В Українському реєстрі зазначено, що дана компанія належить Ігорю Стрільцю, на якого було переоформлено активи російської групи Поліпластик в Україні. Виходить так, що реальний бенефіціар не змінився. Адже заводами в росії володіє та сама кіпрська компанія APG POLYPLASTIC GROUP LIMITED, де кінцевим бенефіціаром є Мирон Горіловський, який контролює ключову частку»;

«Таким чином заводами в Україні та ТОВ «ТД «Євротрубпласт» продовжують володіти росіяни, які перебувають під санкціями нашої держави»;

«Одним з найбільш кричущих кейсів, це постачання водопровідних труб ТОВ «ТД «Євротрубпласт» на відновлення водопроводу в Ірпені. Червоний Хрест виділив 20 мільйонів гривень на відбудову водопроводу. На ці кошти було закуплено продукцію в заводу російського олігарха Мирона Горіловського».

3. Зобов’язати товариство з обмеженою відповідальністю «Верона Капітал» (вул. М. Бойчука, 18-Б, оф. 52 м. Київ, 01103, код 39631985) спростувати недостовірну інформацію шляхом розміщення резолютивної частини рішення на сайті за доменним іменем lenta.info за посиланням статті «Російський олігарх Горіловський потрапив під санкції РНБО, але продовжує контролювати свої активи в Україні».

4. Зобов’язати товариство з обмеженою відповідальністю «Верона Капітал» (вул. М. Бойчука, 18-Б, оф. 52 м. Київ, 01103, код 39631985) видалити недостовірну інформацію з сайту за доменним іменем lenta.info, розміщену в статті «Російський олігарх Горіловський потрапив під санкції РНБО, але продовжує контролювати свої активи в Україні».

5. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Верона Капітал» (вул. М. Бойчука, 18-Б, оф. 52 м. Київ, 01103, код 39631985) на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельний дім «Євротрубпласт» (вул.  Промислова, 7, м.  Калуш, Івано-Франківська область, 77300, код 33090871) 8052,00 грн судового збору.

Відповідно до ст. 241 Господарського процесуального кодексу України рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Згідно з ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга може бути подана до Північного апеляційного господарського суду.                                       

Повний текст рішення складено 18.01.2024.

Суддя                                                                                           С. А. Ковтун».