Втік зі служби та вихвалявся: ДБР затримало дезертира

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали та повідомили про підозру військовослужбовцю, який втік зі служби, та підбурював до втечі інших військових. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

“Чоловік проходив службу в одній з військових частин, яка наразі знаходиться на фронті на Півдні України. Він отримав щорічну відпустку та поїхав додому в Івано-Франківську область. Звідти військовослужбовець почав повідомляти через месенджери, що не збирається повертатися на службу і навіть заспівав на відео одну з пісень про ухилянтів, які поширює ворожа пропаганда. Це відео він надіслав побратимам на фронт”, – йдеться у повідомленні.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 4. ст. 408 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що у Німеччині заарештували двох підозрюваних у шпигунстві, які за дорученням Росії стежили за базами США і планували напади на військову інфраструктуру та маршрути доставки військової допомоги Україні.