Telegram офіційно запустив монетизацію для власників каналів

Telegram презентував систему монетизації. Тепер власники Telegram-каналів можуть отримувати 50% доходу від реклами, що показується в їхніх каналах.

Зазначається, що щомісяця користувачі Telegram генерують понад 1 трлн переглядів у каналах. Тепер власники публічних каналів, які мають щонайменше 1000 підписників, можуть отримувати 50% від доходу від реклами, що показується в їхніх каналах.

Власники каналів також можуть виводити свої винагороди без комісії або реінвестувати їх, зокрема у рекламу в Telegram. Виведення коштів стане доступним найближчими тижнями.

Для роботи програми монетизації месенджер запустив рекламні оголошення на базі блокчейну TON, які можна придбати за допомогою Toncoin. Проте вони не будуть показуватися користувачам деяких країн, серед яких Росія, Україна, Палестина та Ізраїль.

В Україні монетизація не працюватиме.

Telegram запустив рекламу у жовтні 2021 року. Її можна розмістити через платформу Telegram Ads. Оголошення показуються користувачам без Premium-підписки у публічних каналах. Про плани запустити монетизацію каналів засновник месенджера Павло Дуров оголосив у лютому 2024 року.