ЗСУ та ГУР знищили ВДК «Цезар Куніков» у Чорному морі

Збройні сили України спільно з Головним управлінням розвідки знищили російський великий десантний корабель «Цезар Куніков» у Чорному морі, повідомляє Генштаб.

Зазначається, що у момент ураження він перебував у територіальних водах України поблизу Алупки. Корабель атакували ударними морськими дронами «Magura V5».

В результаті атаки судно отримало критичні пробоїни по лівому борту і почало тонути. «Пошуково-рятувальна операція окупантів успіху не мала», – сказано в повідомленні.

Навесні 2022 року ЗСУ за допомогою ракет пошкодили “Цезарь Куников” так, що його довелося ремонтуватися рік. Тепер він пішов на дно.

Це 24-й російський корабель, який знищили чи пошкодили українські сили з початку повномасштабної війни. Завдяки знищенню низки російських кораблів Україні вдалось відігнати Чорноморський флот РФ із західної частини Чорного моря та розблокувати транспортний коридор у порти Великої Одеси.

Великий десантний корабель «Цезар Куніков» проекту 775 – одне з найновіших російських суден, він міг вміщати 87 членів екіпажу на борту. За даними ГУР, він використовувався Росією під час воєн проти Грузії, Сирії та України.