Україна отримала міжнародну допомогу від Світового банку на фінансування пенсій та зарплат

Україна отримала 1,34 млрд доларів як шосте додаткове фінансування на часткову компенсацію видатків держбюджету України не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 млрд доларів США, які надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) під гарантії Уряду Японії. Шосте додаткове фінансування проекту PEACE in Ukraine містить також і грантову складову: 

  • 190 млн доларів США від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF);
  • 50 млн доларів США від Уряду Сполучених Штатів Америки; 
  • 20 млн доларів США від Уряду Швейцарії.

Кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). 

Раніше повідомлялося, що країни-члени ЄС можуть позбавити Угорщину права голосу, щоб погодити пакет допомоги Україні на €50 млрд.