Українські перевізники розпочали протест на кордоні у відповідь на блокування збоку Польщі

На пункті пропуску «Краківець – Корчова» українські перевізники розпочали мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону. Про це повідомляє пише «Укрінформ».

Мітинг організували члени громадської організації «Міжнародні автомобільні перевізники України». В акції взяли участь перевізники та водії разом із транспортом, загалом під кордон приїхало понад 30 вантажівок.

На думку українських водіїв, ситуація, яка виникла, несе непомірну шкоду економікам обох країн, тому вони закликають польських колег об’єднатись, щоб підтримувати продовольчу безпеку світу, а головне – разом боротись за перемогу.

Автомобілісти наразі не планують блокувати рух авто і не перешкоджатимуть роботі пункту пропуску. Мета акції – привернути увагу польських перевізників, щоб ті зрозуміли, що блокування шкодить не лише Україні, а й Польщі і зводить нанівець допомогу, яку вона надає Україні.

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: Корчова – Краковець, Гребенне – Рава-Руська та Дорогуськ – Ягодин. Організатори протесту пропускають лише безпекові та гуманітарні вантажі, решту – по одному вантажному автомобілю на годину. Вони вимагають повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Якщо Україна не виконає їхні умови, польські перевізники планують продовжувати страйки до 3 січня.