Мінфін США розширив санкції проти російських компаній і фізосіб

США оголосили про новий пакет санкцій проти Росії. У списку – банки, біржа, сотні компаній та десятки фізичних осіб. Про це йдеться в повідомленні на сайті американського Мінфіну.

Загалом під санкції потрапили майже 200 юросіб. Серед них: ФАУ «Роскапбуд», російський проєкт «Арктик СПГ-2», університет МДТУ ім. Баумана, АФК «Система» та повʼязані з нею структури, а також низка структур «Газпром нєфть».

Під обмеження потрапили низка банків: «Бланк банк» (раніше «Веста»), Абсолют-банк, East-West United Bank (люксембурзький банк АФК), «Хоум банк», «Почта Банк», Всеросійський банк розвитку регіонів, банк «Русский стандарт», «Російський регіональний банк».
До санкційного списку також потрапила СПБ Біржа – головний майданчик у Росії, де інвестори можуть торгувати акціями іноземних компаній. За даними росЗМІ, біржа призупинила торги після оголошення про санкції.

У чорному списку фізосіб – російський конструктор Олександр Захаров, який брав участь у розробці ударних безпілотників «Ланцет», та члени його родини.

Під обмеження також потрапили родичі Кадирова – новий гендиректор «дочки» Danone у Росії Якуб Закрієв разом із батьком, першим віцеспікером парламенту Чечні Салманом Закрієвим, заступники голови Мінпромторгу Віктор Євтухов та Олексій Безпрозванних, пише The Bell.

У вересні Мінфін США запровадив санкції проти російських бізнесменів, посадовців і компаній, причетних до військово-промислового комплексу Росії. Загалом у списку – майже сотня фізосіб та підприємств ыз РФ та близько 150 з інших країн.

1 листопада стало відомо, що ЄС розглядає новий пакет санкцій проти Росії з торговими обмеженнями на $5,3 млрд.

Експортні обмеження планують запровадити на зварювальні апарати, хімікати та технології, що застосовуються в оборонному секторі.

Також розглядається заборона на ліцензування програмного забезпечення та обмеження на імпорт металів та алюмінієвих виробів.