Ілон Маск прокоментував зрив атаки ЗСУ на російський флот у Криму в 2022 році

Американський мільярдер, голова Tesla та SpaceX Ілон Маск підтвердив, що не став допомагати ЗСУ в атаці на російський військовий флот в окупованому Криму в 2022 році. Про це він написав у Twitter.

Раніше про це повідомило CNN, опублікувавши уривок із нової біографії Маска авторства Волтера Айзексона.

Маск спростував повідомлення про те, що він обмежив роботу супутникового звʼязку Starlink. Пояснив, що окуповані Росією регіони не були активовані, відповідно, компанія SpaceX нічого не деактивувала. Водночас Маск підтвердив інформацію, що отримав екстрений запит від України зробити це, але відмовився.

«Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту на якорі. Якби я погодився на їхній запит, тоді SpaceX був би явним співучасником великої війни та ескалації конфлікту», – заявив Маск.

Раніше стало відомо, що у 2022 році Ілон Маск завадив українським військовим атакувати підводними дронами російський флот. Коли українські підводні безпілотники з вибухівкою наблизилися до російських кораблів, вони «втратили звʼязок, та їх викинуло на берег, вони не завдали шкоди».

Таке рішення Маск прийняв через побоювання удару Росії у відповідь з використанням ядерної зброї, йдеться у біографії бізнесмена.