Масована атака РФ на Київ: є загиблі, пошкоджений супермаркет (фото)

РФ в ніч на 30 серпня здійснила масовану атаку дронами та ракетами на Київ.

Унаслідок атаки, яка стала найбільшою з весни, загинуло двоє людей. Також уламками пошкоджено супермаркет «Aшан РівГош» на лівому березі столиці.

Спочатку росіяни застосували ударні БпЛА – кілька груп дронів прямували на Київ з різних напрямків. Невдовзі на столицю полетіли ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Загалом, захисники знищили понад 20 ворожих цілей.

У Києві зафіксовано падіння уламків у кількох районах, є загиблі. В Шевченківському районі на території підприємства шматки збитих ракет вбили двох людей, ще одна отримала ушкодження. Також після падіння решток ракет виникли руйнування і пожежі в Шевченківському та Дарницькому районах. В обох районах уламки впали на території нежитлової забудови.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що через падіння уламків ракет спалахнула будівля магазину в Дарницькому районі.

На території Київської області через ракетний удар пошкоджено кілька житлових будинків, у деяких з них виникли пожежі, які вдалося оперативно ліквідувати.

Загалом в ніч на 30 серпня було зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі: 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95МС із Каспію та району Енгельса, а також 16 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ), повідомила пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ.