СБУ повідомила про підозру Арістову після позбавлення його депутатських повноважень

Народному депутату Юрію Арістову, який попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час війни поїхав відпочивати на Мальдіви, повідомили про підозру. Про це йдеться у прес-релізі СБУ.

Генпрокурор повідомив нардепу про підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), йдеться у повідомленні.

За даними слідства, в середині липня цього року депутат перебував в одному з готелів острова Ітхаафуші на Мальдівах. Для нелегального виїзду за межі України він вніс неправдиві відомості до офіційних документів для виїзду за кордон. Зокрема щодо терміну, мети та країни «службового відрядження» народного обранця, йдеться у повідомленні.

Як відомо, 27 липня Верховна Рада достроково позбавила Арістова депутатських повноважень.

Арістова у середині липня помітили у пʼятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що на Мальдівах, повідомили журналісти «Слідства.Інфо». Працівники готелю підтвердили, що Арістов справді був їхнім гостем, але вже виселився.

Готель Waldorf Astoria Maldives розташований на найбільшому острові Мальдівів. Курорт нараховує 119 вілл. Вартість проживання на двох за одну ніч у цьому готелі коливається від 100 000 грн до 500 000 грн.