Після підриву Каховської ГЕС загинули 10 українців

Після підриву Каховської ГЕС загинули 10 українців. Про це повідомляє МВС України.

За оперативними даними, на Херсонщині загинули 8 людей, а на Миколаївщині – дві особи. Крім того, ще 42 мешканці підтоплених регіонів вважаються зниклими безвісти, серед них 7 дітей.

Водночас у Херсонській області підтопленими залишаються 46 населених пунктів. З них 32 пункти (3801 будинок) – на підконтрольній території, 14 – на тимчасово окупованій. Звідти змогли евакуювати 2743 осіб, з яких 205 дітей та 76 маломобільних осіб.

У Миколаївській області підтоплений 31 населений пункт, евакуювали 982 мешканці, зокрема 167 дітей.

Крім того, на Дніпропетровщині відсутнє водопостачання у майже 165 000 абонентів у 32 населених пунктах. Триває підвіз води та пошук варіантів стабільної її подачі.

«Фіксуємо стабільне зниження рівня води у підтоплених населених пунктах. Посилюємо безпекові заходи для попередження травмування людей та випадків крадіжок», – зауважив голова МВС Ігор Клименко.

Як відомо, Росія підірвала Каховську ГЕС, 6 червня почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

На відбудову Каховської ГЕС знадобиться щонайменше пʼять років і близько $1 млрд, заявив в інтервʼю Forbes керівник держкомпанії «Укргідроенерго» Ігор Сирота. Підрив дамби Каховської ГЕС матиме серйозні наслідки для України одразу у кількох секторах – енергетиці, логістиці, промисловості та агро, повідомляє Центр економічної стратегії (ЦЕС).