США готують військову допомогу Україні на $2 млрд

оружие

Пентагон оголосить у пʼятницю, 9 червня, про довгостроковий пакет озброєнь для України, який включає боєприпаси для ППО, на суму понад $2 млрд, пише Bloomberg із посиланням на офіційних осіб США.

Гроші, які будуть виділені в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, підуть на купівлю ракетних установок та ракет Hawk, а також двох типів удосконалених ракет ППО Patriot.

Однією з них є Patriot Advanced Capability Missile-3, або Pac-3, що виробляється Lockheed Martin Corp. Інша називається Guidance Enhanced Missile, або GEM-T, вироблена Raytheon Technologies Corp.
Майбутнє оголошення про військову допомогу буде зроблено, оскільки військові аналітики кажуть, що очікуваний контрнаступ України починається.

Ініціатива USAI ґрунтуватиметься на попередніх зусиллях щодо надання допомоги українській ППО. Програма оплачує контракти з термінами поставки через кілька місяців або навіть років для підтримки довгострокових потреб країни у сфері безпеки, а не для негайного використання на полі бою.

США оголосили в листопаді минулого року, що вони поставлятимуть системи Hawk із власних запасів, але вони мають бути відремонтовані коштом USAI.