Ердоган виграв президентські вибори в Туреччині

Реджеп Ердоган переміг у другому турі виборів президента Туреччини. Про це повідомив голова Вищої виборчої комісії Ахмет Йенер, пише «Укрінформ» із посиланням на власкора.

Центрвиборчком країни підрахував 99,9% бюлетенів. Чинний президент Туреччини Ердоган набрав 52,16% голосів, а лідер опозиції Кемаль Киличдароглу – 47,84%.

«Чинний президент Турецької Республіки, як видно з попередніх результатів, пан Реджеп Таїп Ердоган, був обраний президентом», – повідомив Йенер.

«Переможцем виборів як 14 травня, так і 28 травня є всі 85 млн турецьких громадян. Я дякую кожному громадянинові Туреччини за можливість перебувати біля керма влади в Туреччині ще пʼять років», – сказав Ердоган під час виступу перед прихильниками.

Він наголосив, що, зважаючи на завершення виборчого процесу в Туреччині, влада має намір сконцентрувати весь свій час і енергію на внесок у розвиток країни. За словами Ердогана, інфляція – найактуальніша проблема Туреччини.

У першому турі виборів два тижні тому Ердоган випередив Киличдароглу майже на 5 в.п. Ердоган перебуває на посту президента Туреччини з 2014 року, до цього з 2003 року він керував країною як премʼєр-міністр.