Китай не підтримав рішення РФ про розміщення ядерної зброї в Білорусі

Офіційний Пекін не підтримує намірів РФ перемістити до Білорусі тактичну ядерну зброю, заявила на пресконференції речниця відомства Мао Нін, повідомляє SOHU.

“У січні минулого року лідери п’яти держав, що володіють ядерною зброєю, виступили зі спільною заявою, зазначивши, що ядерну війну не можна виграти або вести, наголосивши, що слід уникати війн між державами, що володіють ядерною зброєю, й слід уникати стратегічних ризиків. За нинішніх обставин усім сторонам слід зосередити дипломатичні зусилля на мирному врегулюванні української кризи та спільно сприяти розрядці ситуації”, – заявила представниця МЗС Китаю.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 25 березня заявив про те, що Росія з 3 квітня розпочинає будівництво сховища для ядерної зброї на території Білорусі. За словами глави Кремля, роботи мають завершитись 1 липня 2023 року.

Проте у Пентагоні заявили, що не вбачають ознак того, що Москва готується застосувати ядерну зброю, а в МЗС Німеччини звинуватили Москву в ядерному залякуванні.