Президент США Байден відвідав Київ

Президент США Джо Байден 20 лютого приїхав із офіційним візитом до Києва.

Під час візиту Байден анонсував черговий пакет військової допомоги Україні та нові санкції проти РФ.

Байден відзначив важливість своєї присутності сьогодні в Україні, яка демонструє підтримку з боку США незалежності, суверенітету й територіальної цілісності Української держави. «Я думаю, що було б критично важливим не залишити жодного сумніву в тому, що США підтримують Україну в її війні проти жорстокої агресії», – зазначив Байден.

Президент США також наголосив, що попереду «важкі дні, тижні та роки». «Мета путіна – стерти Україну з карти. Але він уже зазнає поразки, а Захід підтримуватиме Україну, скільки буде потрібно» – сказав Байден.

Зеленський заявив, що результати сьогоднішньої зустрічі з Байденом матимуть відображення на полі бою. «Сьогоднішні переговори були дуже плідними, дуже важливими і дуже вирішальними», – сказав він. За словами президента, під час зустрічі «проговорили питання далекобійної зброї та зброї, яка може постачатися в Україну». «Очікується потужний пакет оборонної підтримки України. Саме зараз цей пакет є сигналом, що російські спроби реваншу не мають шансів», – сказав Зеленський.

Візит президента США до Києва – перша поїздка в Україну з початку повномасштабного російського вторгнення. Представники влади у цілях безпеки приїзд Байдена не анонсували.

Раніше повідомлялося, що під час візиту до Польщі 20 лютого Байден планує зустрітися з польським президентом Анджеєм Дудою та лідерами НАТО, а також наголосить на необхідності продовження підтримки Києва. Польські ЗМІ не виключали зустріч Байдена з Зеленським.