Голова Пентагону заявив про вирішальний момент для України у війні з Росією

Для України настав вирішальний момент у війні з Росією. США з союзниками продовжать підтримувати Київ, заявив у своїй промові на зустрічі контактної групи з військової допомоги Україні на базі «Рамштайн» у Німеччині голова Пентагону Ллойд Остін.

«Це вирішальний момент для України та вирішальне десятиліття для всього світу», – сказав він. Західні країни підтримуватимуть Україну «стільки, скільки потрібно», – додав згодом.

Остін оголосив про новий пакет військової допомоги США й закликав союзників до ще більшої допомоги Україні.

«Росія перегруповується, набирає війська та намагається переозброїтися. Пані й панове, це переломний момент. Нині не час зупинятися. Потрібно копнути глибше, на нас дивляться українці, на нас дивиться Кремль, на нас дивиться історія», – сказав Остін, звертаючись до країн, які надають військову допомогу Україні.

20 січня на авіабазі США «Рамштайн» у Німеччині проходить зустріч контактної групи з оборони України, в якій беруть участь країни НАТО та інші держави. 

Координаторами зустрічі виступають голова Пентагону Ллойд Остін і міністр оборони України Олексій Резніков. Також відомо, що на полях саміту запланована двостороння зустріч Резнікова з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.