ППО знищила 84 ворожі безпілотники під час атак на новорічні свята

Під час останньої масованої атаки дронів на новорічні свята ППО знищила всі 84 БПЛА, які запустила РФ. Загалом же з вересня 2022 року Сили оборони збили майже пів тисячі ворожих безпілотників. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише «Укрінформ».

«Якщо будуть бомбити такими темпами, як ті дві ночі, то судячи з озвученої вже нашими певними спецслужбами, розвідкою інформацією про нову партію у 250 (дронів), половину вже, як мінімум, використали, то десь можна собі умовно рахувати», – зазначив Ігнат в ефірі телемарафону.

Він додав, що РФ може підвезти наступну партію дронів з Ірану, але Україна готується до нових масованих атак. Ігнат також заявив, що РФ навмисне збільшує застосування дешевих іранських дронів, аби виснажувати протиповітряну оборону та чинити психологічний тиск на громадян.

У суботу, 31 грудня, Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку по українських містах, вона призвела до руйнувань у Києві. У кількох областях та столиці було обмежено електропостачання. Ворог атакував не лише критичну інфраструктуру, але й житлові будинки, готелі та школи.

В новорічну ніч, з 31 грудня на 1 січня, Росія атакувала Україну іранськими дронами, в результаті було збито 45 ударних безпілотників.

У ніч з 1 на 2 січня окупанти знову завдали масованого удару безпілотниками «Shahed-131/136», ППО знищила усі 39 ударних БпЛА.