Росія завдала понад 16 000 ракетних ударів по Україні за девʼять місяців – Резніков

За останні девʼять місяців РФ завдала понад 16 000 ракетних ударів по Україні, більшість російських цілей – цивільні, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

За словами міністра, за останні девʼять місяців окупанти атакували Україну ракетами понад 16 000 разів.

«97% російських цілей – цивільні. Ми боремося проти терористичної держави. Україна переможе та притягне до відповідальності воєнних злочинців», – написав він.

Згідно із наведеною Резніковим інфографікою, більшість ударів Росії (понад 12 300) прийшлися на приміські території та села, приблизно 1900 – на житлові будинки, понад 500 – на військові обʼєкти 

Понад 250 разів ворог обстріляв транспортну інфраструктуру, близько 220 – енергетичну, ще 800 ударів припало на інші обʼєкти.

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З більш як 70 випущених ракет 51 було збито силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі.

Внаслідок цього було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні. Відбуваються аварійні відключення. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання.

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. Усе через зниження частоти в енергосистемі України.