Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом

Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію, у якій закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії Росії та визнала її державою-терористом, повідомив народний депутат, голова постійної делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв.

Він зазначив, що всі 30 країн НАТО підтримали пропозиції української делегації.Такий трибунал дасть змогу засудити не лише безпосередніх виконавців воєнних злочинів, а й найвище керівництво Російської Федерації», – написав Чернєв.

За його словами, резолюція буде направлена урядам та парламентам усіх країн – членів НАТО.

Він додав, що у резолюції було враховано й інші побажання української делегації, зокрема збільшення постачання Україні озброєння; розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО; створення механізму стягнення репарацій із РФ за завдану Україні шкоду.

У резолюції також був закріплений принцип про те, що НАТО буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим РФ терористичним. Отже, ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом. До резолюції також була включена поправка із закликом надати Україні системи ППО.

ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом.