Трасс подала у відставку з посади премʼєр-міністра Великої Британії

трасс

Премʼєр-міністр Великої Британії Ліз Трасс оголосила про свою відставку, вона перебувала на посаді усього півтора місяця, пише BBC.

«Я вступила на посаду в період великої економічної та міжнародної нестабільності. Сімʼї та підприємства турбувалися про те, як оплачувати свої рахунки. Незаконна війна Путіна в Україні загрожує безпеці всього нашого континенту. І нашу країну надто довго стримувало низьке економічне зростання. Я була обрана Консервативною партією із мандатом змінити це», – сказала Трасс.

«Ми виклали бачення економіки з низькими податками та високим зростанням, яка скористається свободами Brexit. Я визнаю, що з огляду на ситуацію я не можу виконати мандат, за яким мене обрала Консервативна партія», – додала вона.

Трасс зазначила, що вже повідомила королю Карлу ІІІ про своє рішення. Трасс подає у відставку з посади лідера Консервативної партії, а відповідно і премʼєра, проте лишатиметься на посаді, поки не буде обрано її наступника.

Як відомо, Ліз Трасс замінила на посаді Бориса Джонсона, який оголосив про відставку в липні. Трасс стала четвертим премʼєр-міністром від консерваторів після виборів 2015 року. Протягом цього періоду країна переживала кризу за кризою і тепер зіткнулася з ризиком тривалої рецесії, спровокованої стрімкою інфляцією, яка в липні досягла 10,1%.