Іран погодився надати Росії балістичні ракети та додаткові безпілотники – Reuters

россия

Іран пообіцяв надати Росії ракети «земля-земля» на додачу до більшої кількості дронів-камікадзе, повідомили Reuters два високопоставлені іранські чиновники і два іранські дипломати.

Озброєння надійде максимум через 10 днів. «Росіяни запросили додаткові безпілотники та іранські балістичні ракети з підвищеною точністю, зокрема, ракети сімейства Fateh та Zolfaghar», – сказав один з іранських дипломатів, який має інформацію про поїздку.

Західний чиновник, поінформований з цього питання, підтвердив це, заявивши, що між Іраном та Росією існує угода про постачання балістичних ракет малої дальності класу «земля-земля», включаючи Zolfaghar.

Європейський дипломат сказав, що, за оцінкою його країни, Росії стає все важче виробляти зброю для себе з огляду на санкції щодо її промислового сектору, і тому вона звертається до імпорту від партнерів, таких як Іран та Північна Корея.

9 вересня Мінфін США запровадив санкції проти чотирьох компаній та однієї фізичної особи, які причетні до постачання іранських безпілотників до Росії. Європейський Союз планує найближчими днями запровадити санкції проти низки фізичних та юридичних осіб з Ірану за продаж зброї Росії.

МЗС України закликало Іран припинити військову допомогу РФ. 18 жовтня голова МЗС Дмитро Кулеба вніс президенту Володимиру Зеленському подання про розрив дипломатичних відносин з Іраном.