Росія атакувала енергетичну інфраструктуру України у трьох областях

взрывы киев

В понеділок, 17 жовтня, окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль. Він додав, що сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок цієї атаки.

За словами очільника уряду, зафіксовано пʼять ударів дронами в Києві, внаслідок чого було пошкоджено енергетичні обʼєкти та житловий будинок.

«Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині й Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки», – написав Шмигаль. Премʼєр додав, що всі служби працюють над усуненням наслідків обстрілів і відновленням електропостачання.

«Кожен регіон має план антикризового реагування. І просимо українців задля стабілізації енергосистеми так само згуртовано та свідомо підійти до заощадливого споживання електроенергії. Особливо в пікові години», – заявив він.

Як повідомлялося, 10 жовтня Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА, окупанти застосували 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, із них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що подібними атаками Росія хоче спровокувати хаос в Україні та знищити енергетичні обʼєкти. За даними розвідки, Росія замовила в Ірані 2400 дронів-камікадзе, тож Зеленський закликав G7 надати системи ППО і ПРО.