ПАРЄ визнала російський режим терористичним

парє
Renforcer le processus décisionnel de l'Assemblée parlementaire concernant les pouvoirs et le vote Strengthening the decision-making process of the Parliamentary Assembly concerning credentials and voting

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим РФ терористичним. Отже, ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом, пише ЄП.

На осінній сесії асамблеї, яка триває у Страсбурзі, у четвер був представлений документ під назвою «Подальша ескалація агресії Російської Федерації проти України». У ньому вказується, що «ця агресія має бути однозначно засуджена як злочин сама по собі, як порушення міжнародного права та як головна загроза міжнародному миру і безпеці». Зі 100 депутатів ПАРЄ «за» проголосували 99, «проти» – 0, утримався – 1/

До резолюції була внесена поправка, яка пропонувала «оголосити Російську Федерацію терористичним режимом» та поправка із закликом надати Україні системи ППО.

ПАРЄ стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом.

Перед голосуванням у ПАРЄ по відеозвʼязку виступив президент Володимир Зеленський, який закликав підтримати цю резолюцію.
Народний депутат України, член української делегації у ПАРЄ Олексій Гончаренко повідомив, що ПАРЄ також визнала перебування Росії в Раді безпеки ООН нелегальним, а також наголосила на необхідності якнайшвидшого створення міжнародного трибуналу.

Як відомо, Росія 10 жовтня випустила десятки ракет й іранські дрони, в окупантів дві мішені: енергообʼєкти та люди.

Через російські ракетні обстріли було знеструмлено 3900 населених пунктів: міст, сіл, містечок. Енергетикам і рятувальникам вдалося відновити електропостачання в більшості регіонів, зазначив премʼєр Денис Шмигаль.