Путін підписав «договори» про приєднання до РФ окупованих територій України

путин

Президент РФ Володимир Путін виступив перед Федеральними зборами і підписав незаконні договори про «прийняття до складу РФ» чотирьох нових суб’єктів: окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

“Упевнений, що Федеральні збори підтримають конституційні закони про прийняття та створення в Росії чотирьох нових регіонів, суб’єктів Російської Федерації, тому що це воля мільйонів людей”, – цинічно заявив Путін. 

Путін закликав Україну припинити захищати свої території і почати переговори. 

«Ми закликаємо Київ негайно припинити вогонь та війну, яку він розвʼязав ще у 2014 році, та повернутися за стіл переговорів. Про це вже неодноразово було сказано. Ми до цього готові. Але вибір народу ми не обговорюватимемо, його зроблено, Росія народ не зрадить», – наголосив диктатор.

Як відомо, 23-27 вересня окупанти поспішно провели фіктивні «референдуми» про входження окупованих територій півдня та сходу України до складу Росії. Одна з головних причин таких екстрених рішень – успішний контрнаступ українських військ у Харківській області. В офісі президента України це назвали «наївним шантажом» і повʼязали зі «страхом розгрому» російської армії.

На Заході заявили, що не визнають підсумки «референдумів». Україна наголошує, що «референдуми» не вплинуть на заходи щодо звільнення окупованих територій.

США також заявили, що вони запровадять нові санкції проти Росії за фейкові референдуми та спроби анексії. 30 вересня стало відомо, що країни ЄС домовилися про запровадження восьмого пакету санкцій проти РФ.