Країни ЄС домовились про восьмий пакет санкцій проти Росії – Reuters

Країни Європейського союзу досягли домовленості про восьмий пакет санкцій блоку проти вторгнення Росії в Україну, пише Reuters із посиланням на три джерела.

Цього тижня керівництво ЄС рекомендувало блоку запровадити додаткові обмеження на торгівлю та окремі чорні списки, а також перейти до обмеження цін на морські постачання російської нафти до третіх країн, переважно застрахованих європейськими компаніями.

Посли 27 країн ЄС у Брюсселі обговорили цю пропозицію у пʼятницю і дали перше зелене світло, а остаточне схвалення очікується наступного тижня, повідомили три джерела.

27 країн потребують одностайності для запровадження санкцій, і, якщо їхні розбіжності виявляться надто великими для подолання, розгляд санкцій буде перенесено на зустріч національних лідерів блоку в Празі 6-7 жовтня, повідомили джерела, які говорили на умовах анонімності.

Наразі Угорщина є найзапеклішим критиком санкцій проти Росії в ЄС, які були викликані новою ескалацією Москви: мобілізацією, ядерними погрозами та переходом до анексії значної частини окупованої України.