Путін може застосувати тактичну ядерну зброю – The New York Times

Президент Росії Володимир Путін може застосувати тактичну ядерну зброю, але поки немає доказів того, що він переміщує цю зброю або готує такий удар. Про це пише The New York Times.

На думку представників з адміністрації США, Путін може застосувати ядерну зброю в ході демонстраційного вибуху над Чорним морем, Північним Льодовитим океаном або на території України.

Деякі офіційні особи США заявили, що помітили зміну в тональності, масштабі та серйозності останніх погроз Путіна порівняно з подібними, які він робив після відступу Росії від Києва та північної України на початку цього року. Двоє високопоставлених чиновників вважають, що навряд чи президент РФ зважиться на це, враховуючи реакцію з боку Заходу і союзників Москви, таких як Китай та Індія. Останні озвучили свою найжорсткішу критику щодо застосування ядерної зброї російським диктатором.

Але ці ж офіційні особи США заявили, що вони дуже серйозно ставляться до висловлювань Путіна.

Як відомо, 21 вересня президент РФ Володимир Путін, говорячи про ядерну зброю, заявив, що застосує всі наявні засоби у разі нібито появи загрози територіальній цілісності РФ.

25 вересня міністр закордонних справ держави-агресора Сергій Лавров заявив про поширення ядерної доктрини на території, які Росія хоче анексувати за результатами фейкових “референдумів”.

Згодом США попередили Росію про “катастрофічні наслідки” у разі застосування ядерної зброї по Україні.