США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $600 млн

байден

Президент США Джо Байден наказав виділити Україні новий пакет військової допомоги на суму $600 млн. Окрім озброєння, до пакету входять військові навчання, йдеться у службовій записці Білого дому, направленій до Держдепартаменту у четвер, пише Reuters.

Байден санкціонував допомогу, використовуючи свої повноваження щодо скорочення витрат, які дозволяють президенту санкціонувати передачу надлишкової зброї із запасів США.

У пакет входять високомобільні артилерійські ракетні системи (HIMARS), окуляри нічного бачення, міни Claymore, обладнання для розмінування, 105-мм артилерійські снаряди та 155-мм високоточні артилерійські снаряди, повідомив Пентагон.

Також згадується, що гроші будуть використані для військової освіти та навчання.

Після вторгнення Росії Вашингтон направив Україні близько $15,1 млрд на допомогу у забезпеченні безпеки.

«Щоб задовольнити зростаючі потреби України на полі бою, Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні ключові можливості», – заявили в Пентагоні.

Президент України Володимир Зеленський вітає рішення Байдена про черговий пакет оборонної допомоги для України, наголосивши, що взаємодія між країнами довела свою ефективність на передовій.