Дев’ять країн Євросоюзу припинили видавати візи російським туристам


Данія, Бельгія та Нідерланди припинили приймати документи на оформлення візи від російських туристів. Раніше таке рішення ухвалили країни Балтії, Польща, Чехія та Словаччина. Про це йдеться у повідомленні Асоціації туроператорів Росії.

Водночас зазначається, що є низка європейських країн, які продовжують приймати документи від російських туристів. Серед них – Італія, Іспанія, Греція, Франція, Угорщина та Кіпр (національна віза, не шенгенська). 

«Більше не приймають документи від туристів Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди», – йдеться у повідомленні.

Після повної зупинки дії угоди ЄС про спрощення візового режиму з Росією терміни на оформлення віз збільшаться.

«Тому мінімальний термін для планування поїздки до Європи та отримання візи становитиме не менше 1,5-2 місяців. Але краще потурбуватися про отримання візи ще раніше – за 3-4 місяці до початку подорожі», – кажуть російські туроператори.

Як відомо, Рада Європейського Союзу призупинила дію угоди про спрощення візового режиму з Росією, нові правила почали діяти з 12 вересня. Відтепер на громадян Росії поширюються загальні правила візового кодексу.

Візовий збір для росіян збільшено з €35 до €80, також необхідно надавати додаткові документи, збільшується час оформлення візи та посилюються правила видачі багаторазових віз.

З 12 вересня росіяни зможуть отримувати короткострокові візи до ЄС лише з гуманітарних та сімейних причин. Візи до ЄС також зможуть отримувати журналісти.

Країни Балтії та Польща закриють вʼїзд для російських туристів з 19 вересня. У ніч на 19 вересня громадянам РФ буде заборонено вʼїзд до Естонії. Це стосується росіян, які мають візи, видані в країнах ЄС. Аналогічні заходи запровадять Латвія, Литва та Польща.