Зеленський: Міцність у світі залежить від нас

Україна не має права втратити підтримку світової спільноти і поступитися Росії ініціативою, заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу із прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном у Києві у середу, 24 серпня.

“Міцність у світі залежить від нас. Упевнений, що фортеця всередині нашої держави на самому початку російського вторгнення продемонструвала світові, як це бути об’єднаними. Ми всі об’єдналися. Міцність – найголовніший сигнал, і його не можна втрачати. ​​Його завжди бачать люди, бачать на полі бою, бачать, що таке сильна об’єднана держава. І навіть соромно трохи стає країнам, які повністю тебе не підтримували, бо бачать, що їхні громади нас підтримували”, – сказав Зеленський. 

Він наголосив на важливості не втратити підтримку цих спільнот.

“Я повністю згоден з тим, що це буде складно – і через інформаційні атаки Росії на ті чи інші держави, на їхні суспільства. Складно навіть вводити восьмий пакет санкцій, тому що це грає вже і на політику всередині інших держав, перш за все, Європейського Союзу. Вони тут, вони розуміють, що відбувається. І нам з вами потрібна їхня об’єднана позиція. Тут трохи складніше, хоча і є у ЄС більшість держав з високою моральною позицією, які підтримують Україну”, – сказав президент.