Шредер подав позов на Бундестаг

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер подав позов до суду на Бундестаг із вимогою відновити частково відкликані у травні привілеї колишнього глави уряду. Про це агентству dpa заявив адвокат екс-канцлера Міхаель Нагель у п’ятницю, 12 серпня.

Зокрема, Шредер вимагає, щоб йому повернули колишній офіс та відновили штат співробітників.

За словами Нагеля, позовну заяву від імені Шредера направлено до адміністративного суду Берліна. Рішення бюджетного комітету бундестагу позбавити екс-канцлера його бюро у парламенті є незаконним, йдеться у заяві адвокатського бюро.

“Стверджується, що канцлер у відставці Герхард Шредер більше не виконує свої так звані офіційні обов’язки, що залишилися”. Однак не уточнюється, чим взагалі є “посадові обов’язки, що залишилися”, як визначити, виконуються вони чи не виконуються і тим більше, який порядок при цьому має дотримуватися”, – йдеться у повідомленні.

У травні стало відомо, що бюджетний комітет Бундестагу позбавив Шредера деяких особливих прав через його підтримку політики президента РФ Володимира Путіна. Було ухвалено рішення закрити офіс колишнього канцлера, але при цьому Шредер зберіг право на пенсію та особистий захист. За підрахунками ЗМІ, витрати Шредера на персонал становили близько 400 тисяч євро на рік. Торік у його бюро працювали п’ятеро співробітників, а керівник офісу отримував понад 10 тисяч євро на місяць.