Азербайджан провів проти Вірменії операцію Відплата

Азербайджан провів проти Вірменії операцію Відплата

Азербайджанські військові провели операцію у відповідь у Нагороному Карабаху. МЗС Вірменії вважає, що війська сусідньої країни “здійснили агресію в зоні відповідальності російських миротворців”.

Азербайджанська армія під час операції Відплата взяла під контроль низку висот у Карабаху і знищила кілька бойових позицій вірменських збройних формувань. Про це повідомили у міністерстві оборони Азербайджану у середу, 3 серпня.

“Члени незаконних вірменських збройних формувань на території Азербайджану, де тимчасово розміщено російський миротворчий контингент, грубо порушивши положення заяви від 10 листопада 2020 року, 3 серпня здійснили терористично-диверсійну операцію проти підрозділів Азербайджанської армії. В результаті загинув наш військовослужбовець Кязимов Анар Рустам оглу” – йдеться у повідомленні військового відомства. 

В результаті операції Відплата у відповідь, проведеної підрозділами азербайджанської армії, взята під контроль висота Гирхгиз, а також висота Сарибаба та інші важливі висоти вздовж Карабахського хребта Малого Кавказу, заявили в Міноборони Азербайджану. 

У Міноборони зазначили, що “Азербайджанська Республіка неодноразово заявляла про те, що присутність збройних сил Вірменії та незаконних вірменських збройних формувань на територіях Азербайджану, де тимчасово розміщені російські миротворці, всупереч тристоронній заяві, є джерелом небезпеки”.