Китай пригрозив США “відповіддю” на візит Пелосі до Тайваню

Офіційний Пекін відреагував на візит спікера Палати представників США Ненсі Пелосі запевненням, що він вживе “всіх необхідних заходів для рішучого захисту свого суверенітету та територіальної цілісності”. Про це заявили в міністерстві закордонних справ Китаю, повідомляє місцеве видання Сіньхуа у вівторок, 2 серпня. 

Китайське МЗС назвало візит Пелосі “серйозним порушенням принципу “одного Китаю”. Там вважають, що він “серйозно порушує суверенітет і територіальну цілісність Китаю, підриває мир і стабільність у Тайванській протоці і посилає вкрай неправильний сигнал сепаратистським силам щодо незалежності Тайваню”.

“Китай рішуче виступає проти і суворо засуджує це, а також зробив серйозний демарш та рішучий протест Сполученим Штатам”, – сказано у повідомленні. 

Китайське відомство наголошує, що Тайвань є “невід’ємною частиною території Китаю, а уряд Китайської Народної Республіки є єдиним законним урядом, який представляє весь Китай”. 

“Китай однозначно вживе всіх необхідних заходів для рішучого захисту свого суверенітету і територіальної цілісності у відповідь на візит спікера США. Усі наслідки, що випливають з цього, повинні нести США і сепаратистські сили “незалежності Тайваню”, – підсумували в МЗС КНР.