Молдова заблокувала ротацію російських військ у Придністров’ї

Молдова не дозволила в’їзд на територію країни російським військовим так званої оперативної групи (ОГРО), що базується у Придністров’ї. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на спікера МЗС Молдови Даніеля Воде.

“Ротація військовослужбовців у складі російського миротворчого контингенту здійснюється за механізмом, створеним, щоб уникнути ризиків та забезпечення скоординованого переміщення особового складу контингенту”, – зазначив він.

У коментарі підтверджується, що на територію Молдови не було “допущено офіцерів так званого оперативного угруповання російських військ – незаконного формування на території нашої країни, яке порушує статус нейтралітету”.

“У цьому контексті міністерство закордонних справ та з питань європейської інтеграції повторює позицію влади Молдови щодо необхідності беззастережного поновлення процесу виведення російських військ та складів боєприпасів з нашої країни”, – додав спікер відомства.

Перед тим російське МЗС висловило стурбованість випадками затримання російських офіцерів, які “прямували до Придністров’я для укомплектування на ротаційній основі російського контингенту”.

Сьогодні стало відомо, що у Придністров’ї заявили про плани приєднання до РФ.

Раніше в НАТО заявили, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові, проте не має військового потенціалу, щоб висадитись у Придністров’ї.