Лідери країн G7 прогнозують світову кризу

Усіх лідерів країн Великої Сімки турбує глобальна криза на тлі зростання інфляції та уповільнення економічного зростання. Про це у неділю, 26 червня, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц після присвяченої світовій економіці сесії у рамках саміту G7, пише Reuters

Він зазначив, що стан світової економіки, низка криз останнього часу викликають занепокоєння. На його переконання, це не малі виклики, тому відповіді на них мають бути спільними. 

“Всіх членів Великої сімки турбує криза, з якою ми стикаємося, – падіння темпів зростання економіки, збільшення інфляції, нестача сировини, перебої у постачаннях енергоресурсів – сумарно всі ці фактори обіцяють чималі проблеми”, – сказав Шольц. 

Він також зазначив, що країни G7 збираються до 2027 року залучити 600 мільярдів доларів у розвиток інфраструктури країн, що розвиваються, в рамках ініціативи, спрямованої на протидію багатотрильйонному проекту Китаю “Один пояс, один шлях”. При цьому 200 мільярдів доларів до загального бюджету залучать США. 

Зокрема, в меморандумі на сайті Білого дому йдеться, що президент США Джо Байден та інші лідери країн Великої сімки запускають офіційне партнерство, яке “усуне недоліки в інфраструктурі країн, що розвиваються, зміцнить світову економіку та ланцюжки поставок, а також просуне інтереси Вашингтона у сфері нацбезпеки”. Фінансування буде спрямоване на кліматичну та енергобезпеку, цифровий зв’язок, охорону здоров’я та гендерну рівність. 

Саміт G7 проходить 26-28 червня у Баварських Альпах.