Грузія заявила про намір вступити в НАТО

Грузія має намір вступити в Північноатлантичний альянс. Про це заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі під час виступу на економічному форумі в Катарі, повідомляє Грузія Онлайн

“Наша мотивація – стати членом НАТО. Це залежить від нашої стратегічної готовності й терпіння. Ми розуміємо, що членство в НАТО залежить не тільки від нашого бажання вступити в НАТО, для надання Грузії членства усі держави – члени Альянсу мають дійти консенсусу. Ми не наївні, ми розуміємо, що Грузія має територіальні проблеми, які ми маємо спочатку вирішити, а далі вже й вступати в НАТО. Така думка наших європейських друзів і друзів з НАТО”, – сказав грузинський прем’єр. 

Він заявив, що політика уряду полягає у відновленні територіальної цілісності і суверенітету шляхом мирних переговорів. 

“Ми не мали контактів, відколи прийшли до влади. У нас не було жодних політичних консультацій з 2012 року, є тільки торговельно-економічні відносини”, – додав прем’єр. 

У 2008 році після вторгнення в Південну Осетію Росія визнала незалежність республік Абхазія та Південна Осетія, які Грузія та більшість країн – членів ООН вважають частиною Грузії. Дипломатичні відносини з Росією було розірвано Грузією 3 вересня 2008 року.