Зняли з продажу: у Білорусі заборонили антиутопію Орвелла “1984”

Державна мережа “Бєлкнига” поставила роман на 4 місце в списку бестселерів. У мережах книгарень ще є антиутопія, вони не чули про розпорядження зняти книгу з продажу.

Книгарні Білорусі отримали наказ зняти з продажу роман-антиутопію “1984” британського письменника Джорджа Орвелла. Про це пише білоруське видання “Наша Ніва” з посиланням на копію розпорядження.

“Зняти з продажу усі версії книги Орвелла Д. 1984″. Про реалізацію буде повідомлено не пізніше 19 травня”, — йдеться в наказі.

У державній мережі “Бєлкнига” роман Орвелла був на 4 місці в списку бестселерів.

“Рідкісний випадок для книги, яка вперше вийшла багато десятиліть тому. І відображення того, як люди сприймають процеси, що відбуваються в країні”, — відреагувало видання на заборону.

ЗМІ не уточнили, хто саме видав це розпорядження. “Наша Ніва” додала, що 16 травня головне управління боротьби з організованою злочинністю та корупцією затримало видавця Андрія Янушкевича після обшуку в книгарні “Кнігаука”.

У Янушкевича вилучено 200 книг. Спецслужби акцентували увагу на полицях із книгою “1984”.

Заборона роману “1984” — чи продають книгу магазини

Журналісти видання Zerkalo.io обдзвонили мережі книгарень — “Бєлкнигу”, Oz.by і “Академкнигу”. У “Бєлкнизі” сказали, що книги Орвелла у них давно не продавали, надходження не плануються. У мережі книгарень Oz.by роман продають, там про розпорядження про зняття книг із продажу нічого не чули.

В інтернет-магазині OZ.by деякі видання “1984” після публікації про заборону зникли.