Відкрито кримінальну справу щодо розкрадання коштів проти екс-директора європейської «дочки» ДП «Антонов» по співпраці з НАТО

Олександр Гриценко, колишній керуючий директор компанії «Antonov Logistics Salis GmbH» (Німеччина), створеної ДП «Антонов» для організації вантажних перевезень для НАТО за програмою Міжнародне вирішення стратегічних повітряних перевезень (SALIS), підозрюється в розкраданні коштів компанії в особливо великих розмірах.

Відповідне кримінальне провадження порушене 11 травня 2022 року Головним управлінням Національної поліції України в місті Києві.

Справу відкрито за ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Вказана стаття передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Пан Гриценко був відсторонений від посади 15 лютого поточного року та після проведення фінансового аудиту за рішенням акціонерів був звільнений.

Нагадаємо, що наразі керівником Державного стратегічного підприємства «Антонов» є Гаврилов Євген Павлович.  

ДП «Антонов» надає послуги з перевезень Агентству НАТО з підтримки та постачання (NATO Support and Procurement Agency) через Antonov Logistics Salis з 2019 року.

До початку російсько-Української війни послуги з перевезень великогабаритних вантажів для потреб НАТО надавалися спільним підприємством «Ruslan SALIS» (було створене в Німеччині в 2005 році між ДП «Антонов» та російською групою компаній «Волга-Дніпро»).

Як повідомлялося раніше, в березні цього року за рішенням суду в межах кримінального провадження було заарештовано 12 літаків Ан-124-100 «Руслан» авіакомпанії «Волга-Дніпро» (рф) на загальну суму понад 24 млрд гривень.